top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCat Coach Julie

Is your X-mas tree still standing? 😊

Katten zijn boomklimmers, en dan zetten wij zo'n prachtexemplaar in huis met bovendien aanlokkelijk glinsterende ballen en flikkerende lichtjes... FEEST voor ons poezenbeest 😻😺!!


Mijn kerstboom staat, zoals je ziet, (hoera) nog fier rechtop, want ik heb het geluk dat mijn katten niet bijzonder geïnteresseerd zijn in de kerstboom 🙂... maar dat heeft waarschijnlijk ook wel te maken met deze TIPS (zie onder de foto):De feestdagen houden heel wat veranderingen en drukte én dus stress voor je kat in. Doe aan STRESSREDUCTIE door extra bronnen bij te zetten in huis. Daar horen zeker extra schuil- en krabplaatsen en speelmogelijkheden bij. Straf je kat niet als ze in de buurt van de kerstboom komt, geef haar de kans om al dat nieuws rustig te exploreren en negeer haar als ze iets 'verkeerd' doet, dat haalt toch niks uit en hier krijgt je kat nog meer stress van.


Zorg dat de kerstboom VEILIG is. Maak dat hij niet zomaar kan omvallen, hang geen breekbare kerstballen, ...


Geef je kat GEWELDIGE ALTERNATIEVEN zoals andere zaken waar ze op kan klimmen, maak plekjes vrij in de hoogte, geef leuke krabmogelijkheden, doe aan geurverrijking (speeltjes met bv valeriaan of kattenkruid in), voorzie extra voederpuzzels en leid je kat haar jachtinstinct af van de glinsterende ballen door veel te spelen met een hengel, elke dag enkele andere speeltjes tevoorschijn te halen, ...


Maak de kerstboom MINDER AANTREKKELIJK door geen flikkerende lichtjes en glinsterende kerstballen (maar eerder matte ballen, houten of stoffen versieringen,..) te hangen en hang ook best geen dingen helemaal onderaan de boom. Zorg dat er geen hoogtes vrij zijn vlak naast de kerstboom, want die zal je kat anders handig als 'springplank' gebruiken.


Maar de belangrijkste tip van allemaal: geniet samen van de feestdagen!


Prettige feesten,

Cat Coach Julie
53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page